Προχωρούν σε κινητοποιήσεις στο Ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας

Με έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι σύλλογοι και οι φορείς που αποτελούν τη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Φορέων Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων.

Σε ανακοίνωσή τους με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα στον καταυλισμό Ρομά του Ρηγανόκαμπου, ενημερώνουν οτι:

"Οι υπογράφοντες Σύλλογοι και φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος Δήμου Πατρέων, μετά από κοινές συνεδριάσεις, έχουμε τεκμηριώσει τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την ανάπλαση του παλαιού σκουπιδότοπου και την άμεση  αποκατάσταση και κοινωνική ένταξη των εκεί διαβιούντων συνδημοτών μας Ρομά, με βάσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ) αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελευταίες επαφές μας με τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια, Δήμο, Πανεπιστήμιο, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Αστυνομική Διεύθυνση, Εισαγγελία κ.λ.π.), και μετά την ολοκλήρωσή τους, θα ακολουθήσουν όλες οι δράσεις και κινητοποιήσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί, η έκταση και η ένταση των οποίων θα καθοριστούν από τις θέσεις και ευθύνες του κάθε Φορέα.

Μέχρι τότε, χαιρετίζουμε και συνεπικουρούμε όλες τις αντιδράσεις και πρωτοβουλίες των κατοίκων της περιοχής μας, γιατί η αγανάκτηση, ο φόβος και η ανασφάλεια μας έχουν κατακλίσει.

Δηλώνουμε προς κάθε υπεύθυνο ότι, όπως και στο παρελθόν (όταν έγινε προσπάθεια εγκατάστασης μεταναστών στην περιοχή μας), η μαζικότητα και η δυναμική των αντιδράσεων θα είναι ιδιαίτερα έντονη, αφού η κατάσταση είναι οριακά ελεγχόμενη και κάθε καθυστέρηση την δυναμιτίζει."