Δυναμική αντίδραση κατά της Χρυσής Αυγής στο Βέλγιο

Με παρεμβάσεις τους προς τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Ελιο ντι Ρούπο, και τον δήμαρχο των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγιέρ, τα τέσσερα μεγαλύτερα βελγικά συνδικάτα ζητούν να μην επιτρέπονται στη χώρα δημόσιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για τη σύνταξη της επιστολής στάθηκε η δημοσιοποίηση πληροφοριών για διάσκεψη νεοναζιστικών οργανώσεων με θέμα «Χρυσή Αυγή: ο πολιτικός αγώνας και η στρατηγική της έντασης», που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στο Βέλγιο σε μυστικό τόπο συνάντησης.

Τα βελγικά συνδικάτα υποστηρίζουν με κοινή επιστολή τους ότι τη διάσκεψη οργάνωσε ο «ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος ZenitBelgio», που έχει εγκατασταθεί στο Βέλγιο από το 2013.

Τονίζουν επίσης ότι από το τέλος Αυγούστου, ακροδεξιές ιστοσελίδες του Βελγίου και της Γαλλίας προανήγγειλαν μια διάσκεψη για τη Χρυσή Αυγή, προγραμματισμένη για τις 4 Οκτωβρίου, με ομιλητές δύο συνεργάτες των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και τον Αλέξανδρο Λύρη, καθώς και έναν Ιταλό, πρώην τρομοκράτη της ακροδεξιάς και πρόεδρο του κινήματος Casa Pound, τον Γκαμπριέλε Αντινόλφι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης