ΦΛΟΚΑ Έργα και Ημέρες (επί χρόνια) σε εργοστάσιο που δεν... υπάρχει - Πως η Αχαία πληρώνει τις συμπεριφορές Αλεξόπουλου από το μακρινό.... 2007!

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο που μετρά χρόνια και μερικά εκατομμύρια ευρώ για κάτι που δεν... υπάρχει. Και δεν υπάρχει εδώ και χρόνια ένα εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στου Φλόκα. Όμως αν και δεν υπάρχει εργοστάσιο, υπάρχουν... έξοδα και μάλιστα πολλά.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν το 2007 όταν τα πάντα ήταν έτοιμα. Ο νόμος έδινε δικαίωμα στους Δημάρχους να δημιουργήσουν Μονάδες ΦΟΔΣΑ. Η Αχαία μπορούσε να προχωρήσει σε Εργοστάσιο Διαχείρισης Απορριμμάτων με Νομαρχία και Δήμους μαζί. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα, όμως την τελευταία στιγμή το εγχείρημα υπονομεύτηκε από την ΤΕΔΚ που είχε πρόεδρο τον Αλεξόπουλο. Το έργο ακυρώθηκε αν και το Εργοστάσιο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει, ενταγμένο με απόφαση Σουφλιά στα δημόσια έργα και με εξασφαλισμένο προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ. 

Το έργο χάθηκε και στην συνέχεια τα χρήματα του, τα 60 εκατ. ευρώ, πήγαν σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία που ίδρυσαν ΧΥΤΑ. Τα χρόνια πέρασαν και ξαφνικά επανεμφανίστηκε ο Αλεξόπουλος στον ΣΥΔΙΣΑ ως πρόεδρος. Αυτός που σταμάτησε το έργο του 2007, τώρα, 16 χρόνια μετά επιχειρεί να το προχωρήσει.

Όμως σταθερά, υπάρχει φορέας αλλά δεν υπάρχει... εργοστάσιο. Υπάρχουν ωστόσο δαπάνες. Ο πρόεδρος έχει μισθό 3.800 ευρώ, οδηγό, δικηγόρο, υπαλλήλους. Ξοδεύει και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διάφορα - μάλιστα τα περισσότερα τα ξοδεύει τώρα που έχουμε εκλογές. 

Αυτή η δράση Αλεξόπουλου (να ξοδεύει για ένα εργοστάσιο που εδώ και 16 χρόνια δεν υπάρχει) δεν έχει περάσει απαρατήρητη, δεδομενου ότι κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Δυτικής Αχαίας. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Κουνάβης μιλώντας πρόσφατα σε συγκέντρωση στην Κάτω Αχαγιά είπε: "Θα ψηφίσετε για Δήμαρχο ή για... εργοστασιάρχη;". 

Οι δε πολιτικοί αντίπαλοι του Αλεξόπουλου σαρκαστικά λένε ότι "η Αχαία έχασε το 2007 το εργοστάσιο από τον Αλεξόπουλο για να το αναλάβει κάποτε αυτός". 

Όλα αυτά θα είχαν ξεχαστεί αν δεν κυκλοφορούσαν σαν φέιγ βολάν από χέρι σε χέρι, σελίδες ολόκληρες από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ με δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του ΣΥΔΙΣΑ που περιγράφονται ως δαπάνες που πρέπει "τουλάχιστον να εξηγηθούν".

Πρόκειται για απευθείας αναθέσεις σε άυλες δράσεις όπως σε σειρά πλήθους μελετών για οτιδήποτε, για δημοσιογραφικές υπηρεσίες έναντι 16.000 ευρώ, για προγράμματα ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών (37.000 ευρώ), για μακέτες και ραδιο-τηλεοπτικά μηνύματα 37.000 ευρώ, για σχεδιασμούς ημερίδων, για υπηρεσίες συμβούλων και διάφορα άλλα.

Η διάθεση μεγάλων ποσών - όλα μέσα στο 2023 - έχει εξοργίσει τους πολιτικούς αντιπάλους Αλεξόπουλου που θυμίζουν ότι ο κ. Αλεξόπουλος ως Αντιπεριφερειάρχης ουδέποτε πρόσφερε το παραμικρό στην περιοχή έχοντας στα συρτάρια του επί χρόνια μελέτες για την διάβρωση των ακτών, την καινούργια εθνική οδό όπου δεν είχαν σύνδεση με Αχαγιά, Αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ! Όσο ήταν αντιπεριφερειάρχης δεν έδωσε ούτε ένα φτυάρι ασφάλτου για να κλείσει μια γούβα.

Αντίθετα προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα άλλων που τα παρουσιάζει σαν δικά του. Για παράδειγμα, από το 2010 μέχρι το 2019, ότι έγινε για το Εργοστάσιο του νομού έγινε από τους τότε Δημάρχους, κυρίως του Δήμου Πατρέων (μελέτες, χρηματοδοτήσεις κ.α). Αυτός ανέλαβε πριν τέσσερα χρόνια μόνο την δημοπράτηση και ακόμα ο νομός περιμένει. Δημοπράτηση δεν έχει γίνει. Μόνο δαπάνες...