Συντήρηση του Επαρχιακού δρόμου Κούμπερι έως Βασιλικό Ερυμανθείας

Ο Σύλλογος «ΟΙ ΓΙΑΝΝΙΑΔΕΣ» εκφράζει τις ευχαριστίες του, για την συντήρηση του επαρχιακού δρόμου που ενώνει το χωριό μας Δροσιά- Κούμπερι και φθάνει στο Βασιλικό Ερυμάνθειας.

"Η συντήρηση με κάλυψη σε μεγάλη έκταση με νέο ασφαλτοτάπητα, καθιστώντας τον οδικώς άνετο - ασφαλή, ήταν για όλους τους Συγχωριανούς – κατοίκους – επισκέπτες μια επιτακτική ανάγκη, διότι λόγω και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε αυτά τα μέρη κατά τους χειμερινούς μήνες, η διέλευση από τα κενά ασφάλτου, και πολλές γούβες ήταν προβληματική έως απαγορευτική.
Βασιζόμενη στη καλή συνεργασία του Δήμου μας (Δήμο Ερυμάνθου), με την Περιφέρεια, θα δώσει τη δυνατότητα πέραν των άλλων δρομολογημένων έργων, να συντηρηθεί, να ασφαλτοστρωθεί και η επαρχιακή οδός που συνδέει το χωριό μας Δροσιά, με το χωριό Κρυόβρυση, (Δερβινή), που ανήκει στον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η απόσταση είναι 3 χιλ. μέχρι την 1 η κορυφογραμμή (υψόμετρο 1.030 μέτρα), και υπόλοιπα 3,00 χιλ. μέχρι τη θέση Καλύβα, (σύνδεση με την παράκαμψη της Περιφερειακής οδού 111.
Η ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού σημαίνει ασφαλέστερη μετάβαση των κτηνοτρόφων στη 1 η κορυφογραμμή, (όπου για πολλούς μήνες το καλοκαίρι μεταφέρουν τα ζώα τους για τροφή), την ασφαλέστερη μεταφορά των προϊόντων τους για πώληση στην αγορά, την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, (τουρισμό βουνού), νέο σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη όλων των όμορων χωριών.
Η ασφαλτόστρωση του δρόμου σημαίνει συντομότερη ενδοεπικοινωνία των όμορων χωριών. Προμελέτη για τον ήδη επαρχιακό δρόμο υπάρχει, (αυτή την στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση χωματόδρομου), όπου η ολική ασφαλτόστρωση είναι πρωτεύον θέμα για όλους εμάς.
Για την ιστορία σας ενημερώνουμε πως το θέμα αυτό μας έχει απασχολήσει μερικές δεκαετίες."