Αναγνωστοπούλου: Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με την καταγγελία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας μέσω της οποίας ζητά να επαναλειτουργήσει άμεσα το Βηματοδοτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και να προκηρυχθούν άμεσα οι απαιτούμενες μόνιμες θέσεις καρδιολόγων για τη στελέχωση του τμήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
"Σύμφωνα με την καταγγελία, στο Βηματοδοτικό τμήμα εργάζονταν δύο Καρδιολόγοι (ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας), με τον έναν να συνταξιοδοτείται τους προηγούμενους μήνες και να επιστρέφει στο νοσοκομείο με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, λόγω της αλλαγής της σύμβασης το Υπουργείο ανέστειλε τη λειτουργία του τμήματος ζητώντας εκ νέου πιστοποίηση από τον έναν ιατρό. Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι τόσο γραφειοκρατικό, όσο ουσιαστικό διότι η συνταξιοδότηση του ενός ιατρού ήταν γνωστή εδώ και καιρό και δεν προκηρύχθηκαν οι απαιτούμενες θέσεις σε ένα τμήμα που στο παρελθόν υπηρετούσαν πέντε Καρδιολόγοι.

 Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο οφείλουν να μεριμνήσουν για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος ώστε να μην ανασταλεί η λειτουργία του Βηματοδοτικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Τα «γραφειοκρατικά κωλύματα» πρέπει να ξεπεραστούν για να μην μετακυλήσουν  οι ήδη μεγάλες αναμονές για εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να μπει ένα τέλος στην περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών".