Θανάσης Παπαδόπουλος: Απαράδεκτες και λυπηρές οι συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας

Με αφορμή τα όσα εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας και τις συλλήψεις του Δημάρχου Πατρέων, Γ. Δημαρά, του αντιδημάρχου, Γ. Σιγαλού και ενός εργαζόμενου, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο χώρο του λιμανιού, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι απαράδεκτο και λυπηρό να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι επειδή εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καθορίζεται μέσα από τα θεσμικά συλλογικά όργανα είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών. Η αποξήλωση τμήματος των κιγκλιδωμάτων στο παραχωρούμενο τμήμα του παλιού λιμανιού ήταν πρωτίστως μια συμβολική ενέργεια κι όχι ένα καπρίτσιο παρανομίας.

Έγινε για να αναδειχθεί η διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της Πάτρας, που δεν είναι άλλο από την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου των 3,5 χλμ, για την οποία άλλωστε, υπάρχει δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών, Ε. Βενιζέλου.

Εκφράζω την αγανάκτηση και αντίθεσή μου στις συλλήψεις, από τη στιγμή μάλιστα, που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Εκφράζω επίσης τη συμπαράστασή μου στο δίκαιο αγώνα των τοπικών φορέων και καταδικάζω απερίφραστα τις όποιες ενέργειες υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης».