Ψήφισαν τους θαυμαστές των σφαγέων των προγόνων τους

Ανατριχιαστικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, στους τόπους που υπέστησαν την ναζιστική θηριωδία. Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα έλαβαν 635 ψήφους, στο Δίστομο 335

Ποιος θα το πίστευε πως στους τόπους σύμβολα για τις θηριωδίες που υπέστησαν από τον ναζισμό θα υπήρχαν πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Όμως είναι αλήθεια και αυτό πρέπει να προβληματίσει βαθιά την ελληνική κοινωνία.

Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν 848 κάτοικοι και 200 κάτοικοι από τα γύρω χωριά ενώ η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.

Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζι­σμού εναντίον άοπλου πληθυσμού.
Η θυσία των Καλαβρύτων αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας και ει­ρήνης. Στον τόπο της εκτέλεσης, ο Λευκός Σταυρός και η Πετρωμένη Καλαβρυτινή Μάνα, αιώνια σύμβολα του μαρτυρίου, εξα­κολουθούν να στέλνουν μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών του κόσμου.

Μάλιστα ακόμη και σήμερα στην πόλη των Καλαβρύτων δεν παίζει  δυνατά μουσική σε ένδειξη πένθους ενώ οι κάτοικοι δεν απλώνουν τα ρούχα τους από την πλευρά του μνημείου σε ένδειξη σεβασμού. 

Κι όμως, λίγο έξω από την πόλη αυτή, οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής προπαγάνδισαν (με συνθήματα που αναγράφηκαν στα τοιχία του δρόμου που οδηγεί στα Καλάβρυτα), υπέρ ενός νέου ολοκαυτώματος, "για να ξεβρωμίσει ο τόπος". Και το χειρότερο; Η προτροπή τους φαίνεται πως... συγκίνησε εκατοντάδες, αφού βρέθηκαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 635 Καλαβρυτινοί (ποσοστό 6,44%), που αποφάσισαν να εμπιστευτούν τους θαυμαστές των σφαγέων των προγόνων τους, για να τιμωρήσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα!

Στα Καλάβρυτα λοιπόν (και πρέπει να το επαναλάβουμε, για να το χωρέσει ο νους…),  η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 635 πολίτες.

Δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστικά τα επιτεύγματα της Χρυσής Αυγής και σε άλλες περιοχές-σύμβολα της ναζιστικής βαρβαρότητας κατά του ελληνικού λαού.

Στο ηρωικό Δίστομο, που πρόσφερε θυσία στα ανθρωπόμορφα χιτλερικά κτήνη, στις 10 Ιουνίου 1944, 218 ψυχές (ανάμεσά τους ανήμπορους γέρους, έγκυες γυναίκες και αβάπτιστα μωρά), η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 274 ψήφους, ποσοστό 5,96%!
Αλλά και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, όπου υπάγεται το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας, του οποίου, στις 16 Αυγούστου 1943, σφαγιάστηκε σχεδόν ο μισός πληθυσμός (317 κάτοικοι, εκ των οποίων οι 97 ήταν μικρά παιδιά και δύο ιερείς) και πυρπολήθηκαν όλα τα σπίτια (εκτός από δύο), η κατάσταση είναι εξίσου απογοητευτική, αφού η Χρυσή Αυγή έλαβε το 5,42% και 535 ψήφους...
Ελαφρώς χαμηλότερα, αλλά και πάλι απαράδεκτα, είναι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου Χανίων (156 ψήφοι, ποσοστό 3,69%), αν αναλογιστεί κανείς ότι η κωμόπολη καταστράφηκε εκ θεμελίων από τους ναζί στις 3 Ιουνίου 1941!

Έχει, άραγε μέλλον ένας λαός που πετάει στον κάλαθο των αχρήστων την ίδια του την Ιστορία; Το ερώτημα αυτό οφείλει να μας απασχολήσει όλους σοβαρά, ύστερα όχι απλώς από την πανηγυρική είσοδο των νοσταλγών του ναζισμού και όσων θεωρούν λαμπρή ιστορική προσωπικότητα τον αιμοσταγή Αδόλφο Χίτλερ στην ελληνική Βουλή, αλλά κι από τις εντυπωσιακές εκλογικές τους επιδόσεις σε περιοχές της χώρας μας που έχουν πληρώσει πανάκριβα με το αίμα τους τα... ευγενή ιδανικά των ιδεολογικών προτύπων της Χρυσής Αυγής.