Το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου, λέει ο Φάμελλος

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης λέγοντας ότι είναι μνημονιακού τύπου ρύθμιση και πως ευνοεί τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες αντί τις μικρότερες.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στην τοποθέτηση του, ο δικαστικός χάρτης δημιουργεί δύο ταχυτήτων. «Το 70% των πολιτών αμφισβητεί την αξιοπιστία της δικαιοσύνης, αντί να έχουμε δικαστικό χάρτη, έχουμε διχαστικό χάρτη. Οφείλουμε να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, όχι συρρίκνωση δικαιοσύνης, αλλά προώθηση μεταρρυθμίσεων. Έχουμε ένα σχέδιο που διαμορφώθηκε κρυφά από τους λειτουργούς, πίσω από την πλάτη τους και κατόπιν εορτής το μάθανε» σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη δική για το Μάτι κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη ότι λέει ψέματα. «Έχετε ξεκινήσει οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης για κομματικά οφέλη, για να κρύψετε τις ευθύνες σε άλλα σκάνδαλα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Διαψεύδω κατηγορηματικά τον κ. Μητσοτάκη ότι η ετυμηγορία συνδέεται μ τον Ποινικό Κώδικα του 2019. Το μόνο που συνδέεται είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε καταργώντας την εξαγορά, υπέρ δηλαδή της έκτισης ποινής, ενώ οι κώδικες Φλωρίδη έχουν ξαναφέρει την εξαγορά», πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του υφυπουργού Υγείας, κ. Βαρτζόπουλου, ζητώντας την αποπομπή του από την κυβέρνηση ύστερα από τις χθεσινές του δηλώσεις. Χαρακτήρισε την δήλωση του «απάνθρωπη, αναχρονιστική, αντιδημοκρατική» που προσβάλλει τις μητέρες, τις κόρες και τις αδερφές μας, όπως είπε. Κατέληξε λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η νομοθέτηση και αναγνώριση του νομικού όρου της γυναικοκτονίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης