Ουκρανία: Η Ισπανία στέλνει πυραύλους για συστήματα Patriot, σύμφωνα με την El Pais

Η Ισπανία πρόκειται να στείλει έναν μικρό αριθμό πυραύλων για συστήματα Patriot στην Ουκρανία, σύμφωνα με ισπανικές κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η El Pais.

Η Ισπανία έχει αποκλείσει να στείλει στην Ουκρανία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά θα προσφέρει στο Κίεβο πυραύλους, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Η Ισπανία διαθέτει τρεις συστοιχίες Patriot, τις οποίες αγόρασε από τη Γερμανία το 2004 και το 2014, κατά την El Pais.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας προς την Ουκρανία», σχολίασε ισπανική διπλωματική πηγή σε δημοσιογράφους χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ότι το Κίεβο έχει ανάγκη τουλάχιστον επτά συστήματα Patriot ή άλλα εξελιγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Παράλληλα τις κάλεσε να ενισχύσουν τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν στο Κίεβο.

Χθες, Πέμπτη, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ούτε συστήματα S-300, ούτε συστήματα Patriot.

Στις αρχές της εβδομάδας, οι Financial Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι η Ελλάδα και η Ισπανία δέχονται πιέσεις από τους συμμάχους τους στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενισχύσουν με συστήματα αεράμυνας την Ουκρανία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης